Departamentul experimental de R+D+i al companiei Airtècnics colaborează împreună cu Universitatea Politehnică din Catalonia pentru a putea implementa ultimele tehnologii și de a atinge performanța și eficiența optimă a perdelelor de aer, în orice situație.
Airtècnics colaborează cu un centru tehnologic de transfer al căldurii în cadrul unui proiect de cercetare colaborativ pe termen lung.
Performanța perdelei de aer este comensurată în termeni de economisire a energiei electrice și de rată a antrenarei în cazul diverselor aplicații și situații.
Universitatea lucră cu formule matematice, rezoluții numerice și validări experimentale a fenomenelor de transfer de căldură și masă a perdelelor de aer.
Rezultate ilustrative 3D cu profile 2D, la marginea și la mijlocul ușii care se deschide |
CFD-urile (computational fluid dynamics - dinamica computațională a fluidelor) au fost adaptate la analiza perdelelor de aer de către cercetătorii universitari. Ulterior, rezultatele au fost validate cu rezultate empirice în cadrul propriei încăperi climatice.
Fotografii cu încăperea climatică a UPC, cu o perdea de aer Windbox instalată pentru teste experimentale
Mulțumită acestei colaborări, Airtècnics dispune de o simulare a comportamentului perdelelor de aer pentru orice situație. Avem posibilitatea de a introduce toți parametrii necesari ai perdelei de aer și al mediului înconjurător pentru a analiza situația și a alege cea mai eficientă perdea de aer.
În cadrul studiului, se ține cont de geometria internă, nivelul de intensitate al turbulențelor, geometria lamelelor, viteza și unghiul jetului de aer, și așa mai departe.
De asemenea, putem calcula economisirea de energie electrică și reducerea emisiilor de CO2 atunci când este instalată o perdea de aer eficientă deasupra unei căi de acces.
Aplicând know-how-ul dobândit în proiectarea unităților noastre, Airtècnics este un lider în ceea ce privește expertiza și tehnologia perdelelor de aer.